Процес ревизије приватизације и рад Комисије у Народној скупштини

БАЊАЛУКА, 19. ФЕБРУАРА /СРНА/ – Српска радикална странка /СРС/ Републике Српске /РС/ затражиће да се на наредној сједници Народне скупштине РС расправља о процесу ревизије приватизације и раду Комисије за ревизију приватизације, најавио је данас предсједник ове странке Миланко Михајлица.
„Концепт приватизације и ревизије приватизације потпуно је погрешан и потребно је да се пред парламентом Српске најмање два пута годишње расправља о овим питањима“, рекао је Михајлица на конференцији за новинаре у Бањалуци.
Он је истако како је увјерен да Бијелић одавно не би био предсједник ове комисије да су Влада РС и парламентарна већина послушали опозиционе странке и омогућили да се о томе расправља у Народној скупштини РС.
„Влада се оглушила на силне захтијеве опозиционих странака и премијер РС Милорад Додик треба објаснити како је могуће да се предсједник Комисије за ревизију приватизације налази у управним односно надзорним одборима предузећа за које је и сам оцијенио да су незаконито приватизована“, рекао је Михајлица.
Он је додао да СРС РС сматра да је за цијелу ову ситуацију крив сам премијер Додик истичући да се у јавности ствара слика да је крив „тамо неки Бијелић и да он нема никакве везе са влашћу“.
Права истина је да је он производ неспособне, корумпиране и власти која стоји иза незаконите приватизације“, рекао је Михајлица.
Говорећи о либерализацији визног режима Михајлица је рекао како СРС РС сматра да одговорност за чињеницу да грађани БиХ и РС још увијек не могу путовати у земље Европске уније (ЕУ) сносе власти БиХ и РС и владајуће политичке партије.
„Ових дана слушамо хвалоспјеве владајућих странака како су испунили све обавезе и како грађани могу очекивати укидање виза пред изборе. Истина је сасвим другачија, а то је да су владајуће странке најодговорније због тога што грађани још увијек не могу да путују слободно и без виза“, нагласио је Михајлица.
Он је додао да је СРС РС увјерена да ће ЕУ и они који одлучују о томе дати „зелено свјетло“ да грађани БиХ несметано могу путовати у земље ЕУ, али и да ће грађани на изборима казнити оне који су им то до сада онемогућавали.