Осуда упада у просторије БН РТВ у Бијељини

Српска радикална странка  Републике Српске  најоштрије осуђује јутрашњи рани препад, односно упад у просторије БН РТВ у Бијељини од стране припадника МУП-а РС који се може десити само у најокорелијим диктаторским, тоталитарним, ауторитарним и недемократским режимима.
„Добро осмишљен план“ и вријеме упада у БН ТВ представља најгрубљи облик притисака на БН ТВ и њену уређивачку политику и директан је напад на слободу медија и говора у РС-ој.
Власт у РС-ој је овим показала немоћ и страх од професионалног, објективног и непристрасног информисања о стварном стању и проблемима у друштву, као и жељу и намјеру да се по сваку цијену под контролу ставе ријетки медији који нису под шапом владајућег режима.
О воје истовремено порука и другим медијима у РС-ој, опозиционим политичким странкама, ријетким невладиним организацијама, угледним појединцима да са овом влашћу нема и да неће бити шале, својеврсно утјеривање страха у кости непослушнима.
Обрачун са политичким и другим неистомишљеницима се наставља са јасним циљем и поруком „ ко није са нама тај је против нас“ и треба га облатити, уплашити и јавно дискредитовати јер се власт мора сачувати по сваку цијену.
Истина је, међутим сасвим другачија, а она је даје ово почетак краја актуелног ненародног режима оличеног у  коалиције СНСД – СП – ДНС.
Да МУП  РС-е и Тужилаштва у РС-ој раде свој посао у складу са Уставом и Законима без политичког утицаја, ефикасно и одлучно у борби против криминала и корупције у затвору би одвано било пола Владе РС и криминални дио владајућих политичких олигархија, и сви други који немилосрдно годинама пљачкају Републику Српску и њене грађане.