Тихо умирање градова у источном дијелу РС

Српска радикална странка Републике Српске са забринутошћу констатутује да ће процес тихог умирања градова у источном дијелу Републике Српске добити свој епилог и у измјенама Изборног закона које предлаже актулени режим, којима се предвиђа смањење броја посланика из источног дијела Републике Српске.
Тим поступком владајућа олигархија у РС дефинитивно признаје да је обмаљивала јавност причама о тобожњим инвестицијама и економском оживаљавању источног дијела Републике.
Тужне чињенице о исељавању становништва с простора, који су ван домашаја милосрђа актуленог режима, за владајући СНСД није разлог за хитну акцију, већ напротив, разлог је за манипулацију новим Изборним законом РС.
Српска радикална странка Републике Српске предлаже да се размотри идеја о Српској као једној изборној јединици при чему би измјенама и допунама Изборноих  закона Републике Српске и БиХ требало укинути додјелу компензационих мандата.
Процедура измјена овог законског акта јесу и прилика да се посланички мандати врате странкама чиме би се, најзад, укинула могућност отворене корупције у области „политичких увјерења“ што је дубоко раширена пракса на свим нивоима власти.