Саопштење Вијећа за имплеметацију хира

На својој 642 (шестотиначетрдесетдругој) сједници одржаној у сједништу Европске уније у Улан Батору (Монголија), Вијеће за имплеметацију хира снажно је подржало настојање Босне и Херцеговине да се прикључи Европској унији.
Чланице Вијећа су са задовољством констатовале да је успјешно окончана реформа полиције у БиХ, поштујући досљедно демократско начело – један пендрек – један глас.
И у том контексту, Вијеће подржава именовање Средоја Новића на функцију Великог калифа за цивилне послове са доживотним мандатом, јер је и у претходних 15 десетогодишњих мандата веома пожртвовано обављао све послове везане за унутрашње послове.
Вијеће је, такође, констатовало да су се стекли услови за повлачење високог представника из БиХ, а умјесто њега поставља се Још Виши Представник (ЈВП) коме се на располагање, поред бонских, тиранских и истамбулских овлаштења, дају и уланбаторске овласти, а све у циљу бржег прикључења Босне и Херцеговине заједници европских народа. Вијеће за имплеметацију хира посебно истиче велико пожртвовање локалних политичких снага у БиХ на стварању повољног амбијента у коме су инострани инвеститори јефтино покуповали привредне капацитете и остале ресурсе што ће сигурно довети до повећања стандарда преосталих 200.000 становника БиХ.
Вијеће са задовољством истиче чињеницу да је Босна и Херцеговина, након тридесетогодишњег истрајног рада у процесу стабилизације и придруживања и након педесетогодишњег усаглашавања законодавства, постала земља кандидат за пуноправно чланство у Европској унији, а на шта грађани БиХ могу бити поносни обзиром да су Сијера Леоне и Источни Тимор тек на почетку тог процеса.

Вијеће подржава одлуку власти БиХ да се фреквенктни спектар Јавног емитера БиХ уступи на трајно кориштење ТВ Компанији ЗУКИЋ & ЈУРИСИЋ FOX Ltd.
Вијеће свесрдно подржава мирољубиву иницијативу Његове Екселенције Султана Хариса III да, по свом личном изасланику Радман-паши Величанственом упути преосталим српским енклавама око Хан Пијеска и Невесиња хуманитарне пакете спорогорећих свијећа како би превазишли хуманитарну катастрофу насталу усљед нестанка електричне енергије на том простору насталу још 2073. године.
Вијеће је у потпуности сагласно са оцјенама оперативне команде НАТО-а да се елитне јединице ОНО и ДСЗ БиХ, батаљон Ел-муџахид и Лахка ћета јанићара, упуте у рејон Петровграда, односно Сант Петербурга, гдје ће ставити под команду НАТО трупа које учествују у смиривању тог кризног жаришта.
Вијеће наглашава да је, прије него што пожели добродошлицу БиХ у Европску унију, преостао још један услов који та земља мора да испуни на путу у пуноправно чланство породице европских народа. Тај услов, као што смо у више наврата истицали, односи се на обнављање и оживљавање индустрије доњег веша, а у складу са европским стандардима.
Обзиром да Европска унија има строге стандарде у тој области, а након
искуства са пријемом Пољске, Бугарске, Албаније, Замбије и Туркменинстана, јединствен је став свих земаља чланица Уније да није могуће даље проширење земљама голугузана.
Зато је Вијеће одлучило да при уреду Још Вишег Представника у БиХ именује тридесеточлану комисију на челу са Доналдом Хејсом Јуниором са задатком да постакне оживљавање индустрије доњег веша у БиХ.
На тај начин Вијеће хоће да охрабри домаће предузетнике, посебно у сектору малих и средњих предузећа да сопствену голотињу сагледају као компаративну предност.

Улан Батор                                                    предсједник Вијећа
Фебруар 2156.године                    Кристијан Шворц Андерсен