Проширење међустраначке политичке сарадње

Предсједници опозиционих парламентарних странака у Народној скупштини Републике Српске – Српске демократске странке, Партије демократског прогреса и Српске радикалне странке Републике Српске – Младен Босић, Младен Иванић и Миланко Михаљица су договорили проширење међустраначке политичке сарадње и координације опозиционог наступа у Народној скупштини.
Предсједници су сагласни да се подржи приједлог Закона о одузимању незаконито стечене имовине који је СДС упутио у скупштинску процедуру, као и већи број антикорупцијских закона које СДС припрема.
Ове три странке подржаће Иницијативу ПДП-а о распуштању Комисије за ревизију приватизације због катастрофалних резултата и враћање ових послова Главној служби ревизије. СДС, ПДП и СРС ће подржати промјену концепта управљања Инвестиционо развојном банком који је предложила СРС РС с намјером да Управни одбор ове банке води представник опозиције и тиме онемогући дјељење народних пара по рођачкој линији.
Учесници састанка су се сагласили да у дјеловање опозиционог блока треба укључити и друге политичке странке, као и невладине организације и појединце, које имају за циљ заштиту интереса Републике Српске,  социјалну правду, борбу против корупције актуелне власти и стварање правне државе у Републици Српској.