СРСРС најоштрије осуђује злоупотребу Оружаних снага БиХ

Саопштење за јавност

Српска радикална странка Републике Српске најоштрије осуђује злоупотребу Оружаних снага БиХ приликом сахране осуђеног ратног злочинца Расима Делића и позива српске представнике у заједничким институцијама БиХ да покрену инцицијативу за смјену министра одбране Селме Цикотића.

Скандалозна инструментализација Оружаних снага БиХ отвара многа суштинска питања, а прије свега оно ко компандује војном силом у БиХ.

Дали су Оружане снаге БиХ приватна војска Хариса Силајџића? Да ли су Оружане снаге БиХ настављајући традиције злогласне Патриотске лиге и Зелених беретки? Како је могуће да се на једном мјесту и једним поводом нађу припадници милитантног ислама, припадници „Ел муџахида“ увезени из арапских земаља, и јединица Оружаних снага БиХ.

Једино што је јасно након сахране Расима Делића је да двије СНСД-ове икебане, оличене у Небојши Радманоивићу и Николи Шпирићу, нису у стању да се супроставе организовању приватне Силајџићеве државе.

Српска радикална странка Републике Српске позива владајућу већину у Народној скупштини РС да, у складу са Законом о референдуму у РС, који је данас у Уставном суду РС добио „зелено свјетло“, одмах и без одлагања распишу референдум о повратку надлежности из домена одбране на ниво Републике Српске у складу са изворним принципима Дејтонског мировног споразума.