Михаљица осудио пријетње убиством Нови Грујићу

Предсједник Српске радикалне странке Републике Српске Миланко Михаљица осудио је данас пријетење које су путем мобилног телефона упућене посланику радикала у Народној скупштини РС Нови Грујићу, тражећи да МУП РС овај случај детаљно испита.
Михаљица је рекао новинарима након сједнице Извршног одбора СРС РС да се радикали неће задовољити само хапшењем извршиоца, него траже да се испита и позадина тог случаја.
Он је затражио да Одбор за безбједност Народне скупштине утврди да ли је у овом случају истрага завршена до краја и да ли је урађена како треба.
„Ову пријетњу би требало схватити као угрожавање живота посланика Грујића и његове породице, а не, како смо имали прилику да видимо у службеној забиљешци, да се то води као изнуда“ – рекао је Михаљица.
Ново Грујић је показао и прочитао смс поруку која је на његов мобилни телефон упућена са броја 066/770-752 у петак, 22. августа, у поподневним часовима, а која гласи: „Ново Грујићу, ми смо из Сарајева, а послати смо од Дарка Елеза да вас и још два посланика убијемо, јер сте сметња изборној трци, а у Бањалуци смо већ 20 дана“.
У поруци се наводи да се „прати сваки Грујићев корак и да они /пошиљаоци поруке/ знају све чланове његове породице, као и да се за његово убиство нуди 20.000 евра, те ако хоће да се спаси, да сутрадан преда 30.000 евра и не укључује полицију, јер ће у противном бити сваки дан убијен један члан његове /Грујићеве/ породице“.
Грујућ је рекао да је сутрадан са истог броја стигла порука садржине: „Јаране, нека ти је Алах у помоћи, бићеш убијен“.
Он је додао да је случај пријавио полицији, која је предузела неопходне радње и мјере, те да је ухапшено лице са иницијалима Д.Ј. из Пискавице, код Бањалуке.
„Тог момка знам и он када види мачку бјежи на другу страну, али он је склон неким наговорима и тражим од МУП-а да испитају све особе које су са њим имале контакте задњих дана“, рекао је Грујић.
На сједници Извршног одбора усвојен је и слоган СРС РС за предстојеће локалне изборе који гласи: „Са нама заувијек Српска“.
Михаљица је рекао да ће радикали, осим овог слогана, имати и један број слогана по општинама, на локалним нивоима, додајући да се СРС РС залаже за бољи живот, ефикаснију и јефтинију локалну управу и усвајање нових урбанистичко-регулационих планова.
Представљени су и кандидати ове странке за градоначелника Бањалуке Ново Грујић, за начелника општине Угљевик Симо Поповић, општине Бијељина Драгомир Живановић, општине Билећа Драган Бабић, општине Гацко Коста Миличевић, Калиновика Радосав Бозало и кандидат за начелника општине Котор Варош Слободан Бунић.