СРС РС се енергично противи најавама о поскупљењу ел. енергије

Српска радикална странка Републике Српске се енергично противи и оштро осуђује најаве о поскупљењу електричне енергије. Власт у Републици Српској по ко зна који пут се опредјелила да недостатак новца, који су свих ових година бахато и расипнички трошили, надокнади преко леђа народа који је за предходних десет година потпуно осиромашен и обесправљен.
Поскупљење електричне енергије ће бити још један удар и на ово мало привреде што је преживјело иако се од представника власти често могу чути лажне поруке о растерећењу привреде. Заједно са поскупљењем горива овај потез ће изазвати ланчано поскупљење и осталих производа и услуга.
Српска радикална странка Републике Српске поручује креаторима ове идеје да више поведу рачуна о нетранспарентним јавним набавкама које спроводе предузећа у систему Електропривреде и на так начин уштеде средства, као и да престану са праксом прекомјерног страначком запошљавања у тим предузећима уочи сваких избора. У Народној Скупштини РС сједи пет посланика који су директори предузећа из електроенергетског сектора а своје гласове су обезбјеђивали управо на тај начин.
Уколико се Влада РС одлучи да спроведе у дјело ову нехуману најаву, треба бити спремна да прихвати револт грађана чије ће незадовољство бити исказано на масовним протестима.
Народни посланици Савеза за Промјене ће затражити информацију о стању у електроенергетском сектору као и извјештај о раду Електропривреде РС.
Још једном указујемо на чињеницу да је актуелна Влада РС на челу са Жељком Цвијановић, дезорјентисана и да не може да нађе излаз из ситуације у коју нас је све довела и да је једино рјешење да поднесе оставку и да се покуша саставити Влада са стручнијим, компетентнијим и поштенијим људима.
Инфо тим СРС РС
Бања Лука, 13.03.2016. године