Милорад  Додик најодговорнији за уништење  МУП-а Републике Српске

Савез за промјене позива предсједника Републике Српске Милорада Додика да не потпише указ о проглашењу Закона и полицији и унутрашњим пословима јер ће у супротном преузети главну одговорност за уништење МУП-а Републике Српске и издају националних интереса Срба.
Недопустиво је да предсједник Републике Српске прави тајне договоре са коалицијом „Домовина“, што је потврдио шеф клуба те коалиције у НСРС Михнет Окић, чији су извођачи чланови скупштинских комисија Недељко Чубриловић, Душица Савић, Нада Тешановић и самопроглашени патриота Ненад Стевандић, а којима се реформише МУП Републике Српске на начин на какав то није пошло за руком ни Педију Ешдауну.
Прихватање амандмана којима се утврђује структура запослених у МУП РС према попису становништва из 1991. године највећи је ударац на МУП Републике Српске од његовог оснивања. Све што је постигнуто заштитом полиције и МУП-а у реформи полиције и под тешким притиском Педија Ешдауна сада је доведено у питање јер ће у многим полицијским станицама Срби постати мањина. Након овог, можемо очекивати даље реформе полиције, јавне управе, локалне самоуправе и губљење надлежности Српске.
Неуспјели покушај правдања министра унутрашњих послова Драгана Лукача представља крајње лицемјерје. Неодговорна је и инфантилна његова тврдња да се неће примјењивати Закон и да се Законом о раду и систематизацијом радних мјеста у МУП-у може избјећи запошљавање по попису из 1991. године. Умјесто брањења неодбрањивог, због националне издаје, министар треба да поднесе оставку!

У Бања Луци, 6.фебруара 2016.године
ИНФО ТИМ САВЕЗА ЗА ПРОМЈЕНЕ