Фискалне касе, поклон за „папке“

Лидер Српске радикалне странке и посланик у Народној скупштини Републике Српске Миланко Михајлица је данас (06. 03. 2005) својим скупштинским колегама Војину Митровићу и Илији Стеванчевићу поклонио прве фискалне касе које су дошле у Републику Српску прије осам година.

 

Михајлица је рекао да је то поклон опозиционих посланика, али и народа двојици посланика за које се сматра да су директно купљени прије конституисања парламентарне већине у Народној скупштини Републике Српске.

„Ово вам је дар јер знам да имате незавршених послова са Владом Републике Српске, па се надам да ће вам ове фискалне касе послужити да вам издају фискални рачун за промјену вашег мишљења и ваших страначких кошуља“, изјавио је Михајлица. Прије него што је постао независни посланик Војин Митровић је био члан Народног демократског покрета. Након што је у јавност процурио аудиоснимак на којем премијерка РС Жељка Цвијановић говори о куповини посланика у Народној скупштини РС, Војин Митровић је, поред Илије Стеванчевића, препознат као један од двојице „купљених папака“ о којима је Цвијановић говорила на спорном снимку.

Убрзо након тога Митровић је напустио НДП и прешао у независне посланике.

 

Извор: БН, агенције